Ebringa – WhiteCORE referencia

Az ebringa Zrt. az ebike.hu Magyarország vezető elektromos kerékpár kereskedelmi cége azzal a feladattal bízta meg csapatunkat, hogy 3CX telefonközpontjukat egyedi BITRIX24 CRM integrációval egészítsük ki.

A megbízás keretén belül a 3CX telefonközpont a hívás adatokon felül a rögzített hangállományt is átadja a BITRIX részére, oly módon, hogy a hívás adatokkal együtt a hangállomány is egyből az ügyfél adatlaphoz fűzi, mint előzmény információ. Az integráció keretei között a BITRIX rendszerben található ügyfél telefonszámokat kattintásra lehet hívni a 3CX WEB kliensén keresztül, a felhős 3CX megoldással bárhonnan, akár irodából, akár home-office ból.

Rólunk mondta:

A WhiteCORE Services Kft. és az Ebringa Zrt. közös fejlesztésének köszönhetően az ebikeshop.hu nagyot lépett előre ügyfélkiszolgálásban, valamint hatékonyságban. A tárgyalásaink során teljeskörűen felmérték igényünket, az előkészületek fázisában tanácsokkal és javaslatokkal láttak el minket, az integráció zökkenőmentesen ment, a felmerült hibákat pedig gyorsan és hatékonyan orvosolták.

Azt gondolom, hogy a WhiteCORE Services Kft. egy olyan felkészült cég a magyarországi piacon aki az ügyfél érdekeit, valamint a megvalósítandó célt szem előtt tartva a legjobb megoldást kívánja biztosítani ügyfelének. Innovációban, ügyfél kezelésben, szakmaiságban kiváló! Bátran ajánlom partnereknek, barátoknak akik hasonló megoldásban gondolkodnak.

H.Zsolt – ebringa Zrt Operációs igazgató